Skidade in det nya året i Messlingen

Det gångna året avslutades och det nya året påbörjades i Messlingen, ca 3 mil utanför Funäsdalen. Jenny hade via sitt jobb fått hyra en fin stuga här. Mattias, jenny och två kompisar till dem (Henke o Carolina) hade redan anlänt då vi (jag, kamilla o Maria) anlände på ons em i ett kyligt Härjedalen (lägst -27 längs vägen).


Nyårsaftonen åkte kamilla o jag Funäsberget runt, en runttur på 22 km i fin lättåkt terräng i barrskog. Vädret var perfekt, -7 o molnigt. Henke o Carro stod för nyårsmaten. Blev en lyckad kväll med god mat och trevligt umgänge.
Söndagen åkte vi på de lokala spåren i Messlingen. Spårsystemet var helt okej, med flera slingar på 3-8,5 km. Mattias o jag åkte ett lånhdistans pass. Var en underbar dag, halvklart o ca -16-17. Kamilla gjorde de bra med, men hennes ljumskar började kännas vid.
Lördagen blev kallast, vi hade -28 på morgonen. Kamilla bestämde sig för att stanna hemma o vila kroppen. Vi syskon o jenny tänkte åka längs Mittåkläpprundan med utgångspunkt från Bruksvallarna. Dagen var helt bedårande, helt klart o kallt som sagt var. När vi åkte över mot Mittådalen såg vi bla Helagsmassivet. Vackert! Spåren från Bruksvallarna var enastående. Uppför gick de i ca 5 km, fin åkning. Väl uppe i fjällbjörkskogen kunde vi blicka norrut mot Sylarna och nordost mot Mittåkläppen. Termometern på ett vindskydd visade på -20. Kallt med bedårande vackert. Vi tog en ståfika innan vi åkte samma väg tillbaka.
Den sista dagen hann vi med en dryga timmes skidåkning i Messlingen. Det snöade vackert o va -7. Tystaden var påtaglig i skogen. Vi delade upp oss o åkte de vi kändes för. Själv tog jag ett tufft intervallpass på 3 km slingan.
En rel kort med underbar vistelse i Funäsfjällen var över. Med vemod lämnade vi Messlingen, men som skidnörd kommer jag definitivt tillbaka.


RSS 2.0