Nationaldagsöringen

Efter en kall och långdragen vår var det äntligen dax för årets fiskepremiär. Gjorde först en sväng till Metartjärnen. Vädret var okej, rätt kallt men än så länge uppehåll. Men prognosen lovade regnskurar senare under dagen.

Tjärnen låg blank och inbjudande när jag anlände, men efter 2 timmars väntade så vände jag hemmåt igen. Endast några försiktiga vak, men dessvärre mitt i tjärnen.
Hann dock observera att kläckning av insekter var i antågande iaf. Fjädermyggor kläckte en del och jag såg även en och annan nattslända samt en del mörka dagsländor som kläckte (troligen vasslända).
På eftermiddagen kom regnet och de höll i sig till 5-tiden. Drog då upp till Svartsjön. Vägen dit från Mattarbodum var bedrövlig (skogsbolagen), säger bara 4WD.
Stannade först till vid Stensvattnet. Efter några minuter uppenbarade sig de första försikigt vaket. Tog fram grejorna och gick in i viken till vänster. Väl där insåg jag till min gjädje att det faktiskt gick en del öring och vakade, dock mkt försiktigt troligen fjädermyggor. Satten på en F-fly stl 14. Hade ett påslag men de lossnade ganska omgående.
Efter en massa väntade och några försiktigt utlägg så fick jagäntligen utdelning, ingen jätte men trots allt en skapligt öring på 2-3hg. Nationaldagen var räddad.
Blev inge mer fiske denna nationaldag. Åkte visserligen upp till Svartsjön, men de kom en regnskur när jag väl anlände. Såg trots de några försiktiga vak mitt i sjön. Åkte vägen via Kallmyra hem, bedydligt bättre.

RSS 2.0