En helgroadtripp till Jämtland (18-19 juli)

Följde med kamilla till Östersund på jobb. Hon skulle ha möte på lördagsmorgonen, så vi åkte redan på fredagen. På kvällen blev de dans till blender i Sandviken, rätt mkt folk o varmt. Men de blev en rätt trevlig kväll. Kamillas kollega o vän Helena föllde med tillsammans men hennes syster. Vi fick övernatta hos Kamillas kompis Ida, som bodde centralt i Ösd. På lördagen klev vi upp tidigt, mötet skulle börja kl 9. Själv tog jag bilen till Ösd skidstadion, där jag tog ett träningspass på inlines. Solen sken o de va perfekta förutsättningar. Hann precis komma ut på banan då jag mötte Mattias Fredriksson o Anders Södergren. Efter träniong o möte tog vi en sväng på stan där vi bla åt på ett mysigt o mkt fint fik. Eftermiddagen tillbringade vi på Frösö zoo, solen sken o de blev till en mkt fin sommardag. Avslutade Ösd trippen med en tur till ett utkikstorn på Frösön, där såg vi typ hela Jämtland. Inte riktigt med iaf Årefjällen.
Natten tänkte vi spendera i tält på Rista fallets camping. Väl där betalade vi 150 spänn som avgift, slog upp tältet o åt lite. Tyvärr så hade de problem med nått avlopp för de stank kloak till o från. Bortsett från detta så blev de en fin kväll. Efter maten gick vi längs Indalsälven o tittade på de mäktiga Ristafallet samt inspelningsplatsen ur Ronja rövardottern, där ronja o birka simmade i älven.



Vi var rätt trötta efter en lång dag, så efter promenaden fikade vi lite innan vi kröp in i tältet.
Vaknade dagen efter till ett lätt regn. Som tur gick skuren fort över så vi kunde äta o packa i uppehåll. Denna dag hade vi tänkt tillbringa på Åreskutan, men de dåliga vädret gjorde att vi fick ändra planerna. Efter att ha handlat lite inne i Åre, åkte vi till Tännforsen. Kamilla gick in på toa o kom ut sen med ett leende på läpparna. De hade lunchbufe där de serverade älgfärslimpa samt soppa gjord på älg. De va liksom inget att fundera på, lunch blev de omgående. Efter att ha ätit såå otroligt gott gick vi stigen till Tännforsen. Vilket magnifikt sjöfall. Över 700 kubikmeter i sek. Svergies största sjöfall o hemvist för sällsynta lavar som är speciellt anpassad till den sk "forsdimman".



Efter denna naturupplevelse forfsatte vi mot Storulvån. Men innan dess gjorde vi en kort avstickare till Handöl där vi besökte ett magnifikt vattenfall där de hade ett relativt miljövanligt byggt vattenkraftverk.
Väl i Storulvån gick vi ett litet stycke längs en å som rann precis intill stationen. Vi hittade en lite fin plats för lite mat o kaffekok.

De blåste en del men de höll uppe o blev till en fin stund vid jokken. De va roligt o notera de väl tilltagna spångarna, gjorda för att handikappade ska kunna komma ut.


Nu återstod "bara" en 40 mila körning hem till Övik igen. Stannade till vid mattmar där vi beskådade en vacker utsikt över det Jämtländska landskapet.

Vi noterade 24 st skyltar om loppis längs vägen! Svensk sommar är va de är de. Kl 23.30 rullade vi in på gården regält trötta. Bara 2 dagar till trots så fick vi uppleva mkt av vad Jämtland har att erbjuda. Ett vackert landskap. men nästa gång ska ja blöta en fluga med :).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0