Högakustenleden del 1, 6-8 juni

Så var de dax att få möjligheten att uppleva Högakusten på lite närmare håll. Trots att det va nga år sen jag och min bror cyklade den första delen till Köpmanholmen så kändes de spännande. På självaste nationaldagen startade vi vandringen, pappa skjutsade upp oss på varvsberget o vi började vandra vid 22-tiden på kvällen. De var mulet o ca 8-9 grader, perfekt vandringsväder. Vi passerade Hörnsjön och Svedjeholmen innan de bara av uppför. Leden vek av in i den dunkla nattskogen. Nattens etappmål va Småtjärnstugan uppe på berget söder om Svedjeholmen. Efter 1.45 kom vi fram, endast +4 grader. Inne i stugan visade de på +10. Men fanns kamin, så de va bara o elda på en stund så blev de behagligare. Fikade lite innan vi kröp ner i sovsäckarna.


Vaknade på morgonen till ett underbart väder, solen sken från en blå himmel. Trots detta de va bara 12-13 grader. Åt frukosten ute på bänken intill stugan. Tog en lugn fm, njöt av de vackra vädret o de fina omgivningarna. Kl 12.30 var vi klara att fortsätta vandringen.

Dagen mål va Bodvikstugan inne i Balesuddens naturreservat. Passerade först blommande ängar i Utby, innan vi vandrade grusvägen mot Sandlågan där vi tänkte luncha.


Trots de fina vädret blev lunchen en annorlunda upplevelse. Blåste rakt in från havet o d va jättekallt. Blev tvungen o bylta på oss massa kläder samt vantar. Men mat i magen fick vi iaf.
Bara 1,5 km senare kom vi in i Balesuddensnaturreservat.

Stugan vid Bodviken låg mkt vackert till. Utsikten va bedårande och intill låg en fin sandstrand. Stugan va välutrustad, 8 bäddar, kamin o köksbord.



Eftersom vi nyss år lunch tog vi oss en tur till Balestjärnen o brandfältet från den stora branden i fjol.



Väl tillbaka på kvällen åt vi en sen middag o njöt av den fina sommarkvällen.

Vaknade ännu en gång till ett strålande väder, vilket möjligjorde morgonkaffet ute i de fria.

Efter en lugn morgon o fm så fortsatte vi vandringen mot Köpmanholmen. Passerade en undrbar vuík i Sör-Balesviken, innan de bar av uppför igen. Gjorde en avstickare tille n utkiksplats med underbar sikt över Högakusten. Fortsatte sen vandringen genom en fin gammelskog med porlande bäckar o lågor innan vi ssm nådde Hålviken där vi tog en paus innan sista rycket gjordes längs grus o asfaltsväg in till Köpmanholmen där ssm mamma o pappa mötte upp.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0