Provade sovsäcken och gick delar av Gula leden

Fick en ny soväck av min pappa till födelsedagspresent. Givetivis måste man prova den lite först på hemmaplan innan den tas i bruk på allvar. Vi hade först tänkt paddla kanot i Nätraån denna helg, med väderprognoserna lovade instabilt väder så vi drog ett sträck över detta och åkte till Sidensjö för en tältnatt där istället. Nu blev denna den första tältnatt för säsongen kite av en lyxnatt ska man i ärligheten erkänna. Vi drog in regäla madrasser som vi låg på. Sov som en kung, vaknade på morgonkvistena av nga frenetiskt sjungande rödvingetrastar. Varmt var de med, understället kändes överflödigt. Sovsäcken fick med beröm väl godkännt.


Dagen efter så sken solen o de va riktigt skönt ute, shortsväder nästan. Betsämde oss för att ta nga orienteringskontroller på Åsberget. Började vid klippan och knatade på längs de oranga stickspåret till gula leden. Hittade en rätt rolig tall på vägen upp, perfekt för en vilostund.

Passerade oxå stora klapperstensfält.

Inte så konstigt faktiskt att dessa stora klapperstensfält har uppstått, med tanke på den kuperade omgivningen i kombination med att dessa omgivningar istort sett var under vatten. Detta gjorde ju att havet fick fritt spelrum när det tog i och spolade bort all mindre sten o grus från de blottlagda ytorna. Kvar blev bara den större stenen som med tiden oslipades till fina äggformade stenar. Men när man står här uppe inser man va Otroligt va vacker de är här upp, vilken utsikt! Och snön ligger kvar på öviksfjällen ser ja :).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0