Svampplockning i Nätra fjällskog

En fin höstdag i slutet av september bestämde vi oss för att göra en dagstur till Nätra fjällskog. Startade från Skrikebodarna och följde leden upp mot platån. Första delen var inte så spännande då vi följde en grusväg, men sen blev de bättre då vi vek av in i skogen. Efter några hundra meter kom vi fram till Bjästabodarna. Mycket större bodar än vad jag först tänkte mig. Fönsterluckorna var också nått utöver det vanliga!
Efter en kort stunds paus fortsatt vi vandringen. Delvis var det fortfarande ganska blött i skogen, passerade några mindre myrpartier. Efter en stund så hittade vi kantareller på leden. Ingen svampkorg hade vi med oss, men vi markerade ut platsen för att ändå försöka plocka med oss lite svamp på hemvägen.
Efter dryga 4 km vandring var vi så framme. Vi gjorde upp en värmande bra på uteplatsen där vi sen grillade korv och torkade blöta strumpor. Höstdagen var så fiin, njöt av stillheten och lugnet.
Exakt 4.3 km vandring tillbaka till bilen. På tillbakavägen gjorde vi små avstickare från leden i jakten på skogens guld. Jakten blev lyckad och vi fick med oss hem, en tygkasse full med kantareller. Gott de ska bli till älgköttet!
9 km vandring och över 3 kg kantareller, en rätt bra höstdag de :)!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0