Bruksvallarna 22-29 Januari

Sent på söndagskvällen anlände vi till Bruksvallarna. Campingvärden hade värmt upp stugan härligt välkomnande. Standarden var över förväntan. Fanns bl.a. golvvärme i hall och badrum, diskmaskin, torkskåp, braskamin och plattv. En hel vecka med förhoppningsvis fin skidåkning väntade i detta skidparadis.
På måndagen körde jag en tur längs transitspåret upp till Ramundberget tor (ca 16-17 km). Lätt snäfall och ca -8. Dagen efter sken solen men de va rejält kallt. Vi avvakta till em innan vi for ut. Då hade tempereaturen stigit till -18. Idag åkte vi spåret mot Funäsdalen och tillbaka (Järvåsflon 14 km). Fin härlig skidåkning (se bilder nedan!).
Början på transitspåret från Bruksvallarna.


Sen emsol.
Stormyr vid Järvåsflon.
Kall Kamilla.
Onsdagen bjöd på sol och kyla, hel ,-29 på morgonen. Dagen skidåkning blev till Ramundberget vis Fjällbryntspåret. Väl i Ramundberget blev de ytterligare en 5 km slinga innan det bar tillbaka via transitspåret. Ett rikitgt härligt långpass.

Fjällbryntspåret.
Torsdagen åkte vi in till Funäsdalen och åt lunch på hotellet. Gjorde lite shopping med. På kvällen blev det ett lite hårdare passpå ellusspåret i Bruksvallarna.
Fredagen spenderades i Ramundberget. Tog bilen dit, åt en lunch på ett skidställe som hette Rudolf. Sen åkte vi Klingenspåret runt (ca 12 km lätt skidåkning!) Mulet och - 8.
Sista skiddagen åkte vi transitspåret till Ramundberget tor, inkl en långlunch på Rudolf igen (smaskig viltburgare). Lätt snöfall och -10 grader.
En härlig skidvecka var till ända. Trots kyla blev de ca 10 h skidåkning iaf. Tyvärr hanns de inte med en tur längs Mittåkläppspåret, men de får bli nästa år!
!
Ljusnan håller på att frysa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0